Psychologen

Robbin Willems: leercoach, psycholoog

Robbin Willems Duizendpoot

In 2011 studeerde ik af als master in de psychologie binnen de optie ‘schoolpsychologie’. Het werken met kinderen en jongeren binnen een onderwijssetting trekt me immers erg aan. Omdat ik ook erg geboeid ben door het werken met kinderen, jongeren en gezinnen met bredere moeilijkheden, vervolmaakte ik nog een master na master in de klinische en gezondheidspsychologie kinderen en adolescenten.

Na het afwerken van mijn lerarenopleiding, ging ik twee jaar aan de slag als docent, stagebegeleider en schoolpsycholoog op een HBO verpleegkunde. Toch miste ik hierin het echte begeleidingswerk met kinderen en jongeren. Momenteel ben ik nog schoolpsycholoog op dezelfde school, waar ik studenten met leerproblemen en socio-emotionele moeilijkheden begeleid, collega's coach en ondersteun en help nadenken over het zorgbeleid binnen de opleiding; en ben ik werkzaam als procesbegeleider binnen 'positieve heroriëntering', waarbij ik samen op weg ga met hulpverleners en gezinnen om anders te leren omgaan met vastgelopen situaties.

Binnen deze praktijk wil ik mijn achtergrond als schoolpsycholoog, klinisch psycholoog en leerkracht laten samenvloeien en zo kinderen, jongeren en hun gezin verder op weg helpen waar zij vastlopen in hun studieproces of andere ontwikkelingsdomeinen.

Ook in mijn vrije tijd ben ik een bezige bij. Ik ben jeugdraadslid in As en monitor op speelpleinwerking. Daarnaast volg ik 'musical' aan de muziekacademie en kan ik zelf enorm genieten van muziek en musical. Verder gaan mijn vrije uurtjes naar vrienden en familie, wandelen, zwemmen en joggen, een boek of een film.

Ten slotte wil ik vermelden dat ik lid ben van de VVKP (Vlaamse vereniging van klinisch psychologen) en erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 881114737).

telefoon 0494/79 26 72
e-mail robbin@duizendpoot-hasselt.be

Vicky Keibeck: Psychologe, oudertraject begeleider

Vicky Keibeck Duizendpoot

In 2008 studeerde ik af als schoolpsychologe en ging ik aan de slag als begeleidster in het buitengewoon onderwijs. Er was één doelgroep die extra interesse wekte bij mij: leerlingen met autisme. Ik koos er dan ook voor om me verder te specialiseren via een postgraduaat autisme. Daarna ging ik een zestal jaar aan de slag als thuisbegeleidster binnen Limburgse Stichting Autisme (LSA). Hier werd ik sterker in visueel, creatief en concreet werken. Verder ervaarde ik telkens opnieuw hoe belangrijk en krachtig het is om kinderen, jongeren en gezinnen op hun talenten te blijven aanspreken. Ik hou dan ook van een positieve, actieve en oplossingsgerichte aanpak in mijn begeleidingen. In 2017 maakte ik de overstap naar Opvoedingswinkel Zuid-Limburg, waar ik gezinnen verder help met allerlei vragen rond opvoeding. Ik organiseer hier ook vormings- en infosessies, een opdracht waar mijn bijkomend diploma als leerkracht goed van pas komt.

Binnen De Duizendpoot combineer ik twee taken die mij energie geven. Enerzijds ondersteun ik, als auticoach, gezinnen bij het opvoeden van kinderen en jongeren met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Voor kinderen jonger dan 12 vorm ik een tandem met de ouders/opvoeders. Doorheen de begeleiding werken we samen een autivriendelijke aanpak uit die past bij jullie kind en gezin. Voor jongeren ouder dan 12 combineer ik individuele gesprekken met de jongeren met oudergesprekken. Anderzijds voorzie ik als gezinsbegeleidster infosessies rond verscheidene thema’s en ondersteun ik gezinnen bij het implementeren van deze info in de eigen gezinssituatie.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en ben ik graag actief bezig. Ik probeer sportief te zijn door regelmatig te gaan lopen en volleyballen. Verder zorgen mijn zoontje en man voor het nodige entertainment. Daarnaast hecht ik belang aan voldoende “me-time” en ga ik er graag op uit met vrienden en vriendinnen.

telefoon 0497/20 27 96
e-mail vicky@duizendpoot-hasselt.be