Logopedisten

An Deroey: coördinator, logopediste, ergotherapeute

An Deroey Duizendpoot

Na het behalen van mijn diploma van bachelor in de ergotherapie (2000 - Hasselt) voelde ik me nog niet klaar om het werkveld in te stappen. De keuze om verder te studeren was snel gemaakt. Zo studeerde ik in 2OO3 studeerde af als bachelor in de logopedie (2003 - Gent/Heerlen).

Ik vond in de beide richtingen raakvlakken die me enorm boeiden: kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Al snel kon ik ervaringen opdoen als zelfstandig logopediste bij een collega. Het begeleiden van kinderen met leer- en taalproblemen behoorde tot mijn taak. Vanuit die ervaringen en vanuit de nood aan een multidisciplinaire kijk, groeide al snel de basis van onze huidige groepspraktijk De Duizendpoot.

In groepspraktijk probeer ik alles in goede banen te leiden en sta ik voornamelijk in voor de aanmeldingen en het eerste onderzoek. Tevens probeer ik ons team voldoende te ondersteunen en te zorgen voor een leuk werkklimaat. Zelf ga ik graag aan het werk met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Naast het werken in de groepspraktijk werk ik sinds augustus 2015 als thuisbegeleidster bij de Limburgse Stichting voor Autisme. Voorheen werkte ik op het kinderpsychiatrisch centrum in Genk als ergotherapeute en logopediste bij zowel de pubers als de peuters/kleuters.

Mijn gedrevenheid kan ik ook kwijt in mijn vrije tijd. Ik kan enorm genieten van de tijd samen met mijn drie mannen, mijn familie en vrienden. Samen gezellig eten, theater, wandelen, fietsen, kamperen en geocachen.

telefoon 0478/56 49 46
e-mail an@duizendpoot-hasselt.be

Astrid Keupers: logopediste, stemtherapeute

Astrid Keupers Duizendpoot

Ik behaalde mijn diploma als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de KU Leuven in juni 2010. Tijdens mijn opleiding liep ik stage op het KIDS in Hasselt bij de kinderen met een spraak- en taalstoornis. Door deze ervaring wist ik dat werken met kinderen helemaal mijn ding is.

Tijdens mijn stage maakte ik ook kennis met kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Deze doelgroep fascineerde mij enorm en ik wilde er graag meer over leren. Daarom startte ik in september 2010 met de opleiding ‘Postgraduaat Autisme’ aan de KHLim in Hasselt en behaalde in juni 2011 het getuigschrift.

Naast autisme interesseer ik mij eveneens voor de stem en al haar facetten. In oktober 2012 startte ik dan ook met de opleiding ‘Postgraduaat Stem’ aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen en behaalde in juni 2013 het getuigschrift. Hierdoor heb ik mij kunnen specialiseren in de behandeling van kinderen en volwassenen met organische of functionele stemproblemen, alsook in het optimaliseren van de spreekstem.

Mijn deeltijdse job in de praktijk combineer ik met een job in BuBaO KIDS in Hasselt. Daar werk ik als logopediste binnen de ASS+-afdeling. De kinderen die ik begeleid hebben naast een diagnose autisme nog andere ontwikkelings- of leerstoornissen.

Buiten al dat werken mag er af en toe ook ontspannen worden! Sporten en yoga zijn voor mij een echte uitlaatklep na een stressvolle dag of een drukke werkweek.

telefoon 0474/88 86 84
e-mail astrid@duizendpoot-hasselt.be

Esther Keulen: logopediste, stottertherapeute

Esther Keulen Duizendpoot

In 2014 studeerde ik af als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de Katholieke universiteit te Leuven. Tijdens mijn opleiding heb ik onder meer stage mogen lopen bij BBOG - Woudlucht te Heverlee. Hier heb ik vooral kinderen met spraak- en taalstoornissen behandeld. Ik wist, voordat ik aan de opleiding begon, dat ik zeer graag met kinderen wou werken. Door deze stage werd dit gevoel enkel versterkt.

Ik heb op deze school ook de kans gekregen om enkele kinderen die stotterden, te begeleiden. Ik merkte dat ik dit een heel interessante problematiek vond. Het behandelen van stotteren vraagt echter een zeer specifieke aanpak en ik had het gevoel dat ik hier de nodige kennis nog niet voor verworven had. Daarom besloot ik vanaf september 2014 de opleiding voor stotterspecialisatie aan de CIOOS te Antwerpen te volgen.

In mijn vrije tijd probeer ik op regelmatige basis te gaan dansen als vorm van ontspanning. Ik spreek ik ook zeer graag af met vrienden of familie om eens gezellig iets te gaan drinken of eten en eens bij te babbelen. Verder kan ik ook genieten van een rustige avond thuis en een goede film.

telefoon 0472/74 47 65
e-mail esther@duizendpoot-hasselt.be

Sofie Pellens: logopediste

Sofie Pellens Duizendpoot

Mijn keuze om logopedie te studeren is er een waar ik nooit meer van af ben gestapt. Ik zag mezelf altijd al bezig met kinderen. Daarom heb ik mij ook verschillende jaren ingezet als leidinggevende in speelpleinwerking en bij de scouts. In 2015 studeerde ik af als logopediste aan de Thomas More hogeschool van Antwerpen. Ik heb lang nagedacht over eventuele verdere studies, maar op het moment dat An mij de kans gaf om haar team aan te vullen heb ik deze kans met beide handen gegrepen. In de toekomst hoop ik mij te kunnen verdiepen in de verworven spraak- en taalstoornissen bij volwassenen. Deze interesse werd sterk opgewekt tijdens een van mijn stages.

Sinds juli van dit jaar draag ik ook mijn steentje bij in het Kinderpsychiatrisch Centrum te Genk. Hier kon ik na mijn stage enkele weken vakantiewerk doen en aansluitend hierop kreeg ik de kans om mijn ervaring nog met een jaartje verder uit te breiden. Hier werk ik als logopediste met peuters en kleuters en verzorg ik de knutselsessies.

Op vrije momenten ben ik graag thuis bij mijn familie. Ik maak deel uit van een hecht gezin waar ik graag naar terug keer na een lange dag. In het weekend breng ik mijn tijd graag door met mijn vriendinnen om gezellig bij te babbelen met wat hapjes en drankjes. Naar de film gaan en concertjes meepikken zijn mijn favoriete activiteiten, maar ook met een wandeling in de natuur kom ik helemaal tot rust. Verder probeer ik fit te blijven door te dansen in een dansschool in mijn buurt.

telefoon 0476/45 95 98
e-mail sofie@duizendpoot-hasselt.be

Jona Sourbron: logopediste

Jona Sourbron Duizendpoot

In 2013 heb ik mijn bachelor diploma ‘Logopedie’ behaald. De keuze om deze richting te volgen, was snel gemaakt. Kinderen en jongeren helpen is hetgeen wat mij het meeste aanspreekt om te doen. Ik ben echter niet gestopt bij logopedie. Ik wou nog een stapje verder gaan en ben dan ook gestart met de BanaBa ‘Buitengewoon onderwijs’. In 2014 behaalde ik mijn tweede diploma en tevens ook mijn pedagogische bekwaamheid.

Met deze diploma’s op zak ben ik het onderwijs ingedoken. Tot op heden heb ik steeds op het KIDS te Hasselt gewerkt, meer bepaald op de ‘pASSer’. Dit is de afdeling voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar met de diagnose ASS. Aan het begeleiden van deze jongeren heb ik mijn hart verloren. Dit jaar werd het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Het kriebelde om het logopedisch stukje terug op te nemen, waardoor ik bij de Duizendpoot ben terecht gekomen.

In mijn vrije tijd speel ik competitief basketbal. Deze sport maakt al deel uit van mijn leven vanaf mijn 6de levensjaar. Wanneer ik niet werk of basket aan het spelen ben, investeer ik het allerliefste mijn tijd in mijn familie en vrienden.

telefoon 0473/42 32 17
e-mail jona@duizendpoot-hasselt.be

Karen Hermans: logopediste

Karen Hermans Duizendpoot

In 2014 startte ik met de opleiding logopedie aan de Thomas More in Antwerpen. Al snel werd duidelijk dat deze richting de juiste keuze was voor mij. De passie voor het vak werd dan ook groter gedurende mijn stageperiodes.

Ik liep stage in een school voor buitengewoon onderwijs, een ziekenhuis en een zelfstandige praktijk. Op deze plaatsen kwam ik in contact met verschillende logopedische problematieken. Ik deed ervaring op in de domeinen articulatie, stem, leerstoornissen, taalproblematieken en neurologische stoornissen.

In 2017 behaalde ik mijn diploma logopedie. Naast deze passie voor logopedie, heb ik een grote interesse voor audiologie. Ik besloot om nog een extra jaar te studeren om ook het diploma audiologie te kunnen behalen. Ik wilde wel actief bezig blijven in de logopedie. Bijgevolg koos ik ervoor om mijn studie audiologie te combineren met een job als logopediste. Ik kon hiervoor terecht in het multidisciplinair team van de Duizendpoot.

In 2018 behaalde ik mijn diploma audiologie. Ik heb het geluk dat ik in het werkveld logopedie en audiologie kan combineren. Door mijn job bij de Duizendpoot en mijn job in een hoorcentrum kan ik mijn beide passies uitoefenen.

Daarnaast probeer ik voldoende tijd te maken voor ontspanning. Ik ga regelmatig sporten en maak graag tijd voor uitstapjes en reizen.

telefoon 0471/02 55 11
e-mail karen@duizendpoot-hasselt.be

Melanie Gielis: logopediste

Melanie Gielis Duizendpoot

Als jong meisje was ik al snel geboeid door taal, dit door mijn hobby’s voordracht en toneel. Vanuit deze passie en mijn liefde voor kinderen, was de keuze om logopedie te gaan studeren snel gemaakt. In 2015 begon ik mijn studies logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ik liep stage in een zelfstandige praktijk, een school voor buitengewoon lager onderwijs en een school voor buitengewoon secundair onderwijs (OV1 en OV2). Hierdoor kwam ik in contact met zeer uiteenlopende doelgroepen en verschillende stoornissen. Na mijn studies kreeg ik onmiddellijk de kans om aan de slag te gaan als logopediste in de groepspraktijk Duizendpoot. In de toekomst zou ik mij graag willen specialiseren in leer- en taalstoornissen bij kinderen.

In mijn vrije tijd geniet ik van een gezellig terrasje met vrienden of familie. Daarnaast reis ik graag en hoop ik nog veel mooie plekjes te ontdekken.

telefoon 0471/94 91 91
e-mail melanie@duizendpoot-hasselt.be

Anne Meurs: logopediste

Anne Meurs Duizendpoot

In het middelbaar werd het voor mij al snel duidelijk dat ik graag met zowel kinderen als volwassenen wil werken. Ook ga ik al meerdere jaren mee op kamp als monitor waarbij ik de laatste twee jaar vakantieverantwoordelijke was. Zowel het begeleiden van kampen met kinderen met de jongste leeftijd als de ouderen spreekt mij erg aan.

In 2018 behaalde ik mijn bachelordiploma in de logopedie te Thomas More Antwerpen. Momenteel zit ik in mijn schakeljaar master pedagogie. Ik wil graag mijn logopedische kennis en praktijk blijven beheersen, daarom heb ik gekozen om mijn studies te combineren met deeltijds te werken als logopediste. Tijdens mijn stages ben ik in contact gekomen met verschillende disciplines. Zo heb ik stage gedaan in het buitengewoon onderwijs, lager onderwijs in combinatie met een privé praktijk en in een revalidatiecentrum. Hier heb ik veel ervaring opgedaan bij kinderen en volwassenen met stem-, articulatie-, taal- en leesproblemen.

Buiten mijn studies en werk door, sport ik veel zoals dansen en lopen. Ook ga ik graag op vakantie, en maak ik graag zowel verre avontuurlijke reizen als korte citytrips.

telefoon 0494/36 68 20
e-mail anne@duizendpoot-hasselt.be