De Duizendpoot: Logo text
De Duizendpoot: Logo

Ons begeleiders “leren typen”

Het team van De Duizendpoot bestaat uit jonge gemotiveerde therapeuten die hun werk super graag doen.
Iedereen in ons team is gelijk, want ieder van ons heeft zijn eigen talenten en deze talenten samen maken tot wat De Duizendpoot nu is.
Wij vinden kwaliteit fundamenteel.
Daarom volgen we regelmatig bijscholingen en workshops en verdiepen we onze kennis en vaardigheden.
U kan ons nu ook vinden op: Facebook

Buana Jackers

ergotherapeute, leercoach, auti-coach

Buana Jackers Duizendpoot

“Je kunt een leerling vandaag iets leren; maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen, zal hij zijn hele leven blijven leren.” (Vrij vertaald naar een citaat van Clay P. Bedford.)

Het is een citaat dat mijn aandacht meteen trok en een visie die ik wil doortrekken in de begeleiding van kinderen en jongeren. Met kinderen en jongeren werken is altijd een passie van mij geweest. Daarom besloot ik om na het middelbaar ergotherapie te gaan studeren. Vol trots haalde ik mijn diploma in 2016. In mijn therapieën staat werken op het niveau van het kind om achterstand in te halen en/of zelfstandigheid te vergroten, altijd centraal. Dat doe ik voornamelijk in het buitengewoon lager onderwijs. Maar daarnaast geef ik ook tennisles aan kinderen met autisme, een van de redenen waarom ik na mijn opleiding ergotherapie startte met de BaNaBa Autismespectrumstoornissen. Mijn doel is om me zo te ontplooien tot een auti-coach en behaalde mijn diploma in 2018. Daarom start ik vanaf september 2018 in de praktijk als leercoach, ergotherapeut en auti-coach.

Ben ik niet aan het werk, dan kan je me terugvinden in de tennisclub. Ik geef niet alleen les en begeleid tenniskampen, maar ben ook zelf actief als tennisster. Daarbovenop volg ik ook twee keer per week groepslessen met betrekking tot conditie- en krachttraining. Noem me dus gerust een bezige bij!

telefoon 0477/52 79 38
e-mail buana@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven

Charlotte De Groote

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Charlotte De Groote Duizendpoot

Bijna niets is zo mooi en hartverwarmend als een kinderlach. Na een jeugd vol studentenjobs met kinderen van alle leeftijden (lesgeven kleuterturnen, sportkampen begeleiden, monitor bij Kazou…) ben ik kinesitherapie gaan studeren. Ik heb na de algemene bachelor direct voor de afstudeerrichting kinderen gekozen en in juni 2017 ben ik afgestudeerd als kinesist in de pediatrie.

Na drie maanden vrijwilligerswerk als kinderkinesist in Zanzibar versterk ik sinds februari 2018 met veel enthousiasme het team van De Duizendpoot, waar ik werk als psychomotorisch therapeut en begeleider leren typen.

Als Bruggeling ben ik in Leuven gaan studeren, waar ik mijn Limburgse vriend Bram ontmoet heb. Ondertussen wonen we samen in Limburg. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik af met vrienden die zich over heel Vlaanderen bevinden, doe ik iets met Bram en/of familie of lees ik een ontspannend boek / kijk Netflix.

telefoon 0489/45 85 45
e-mail charlotte@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven

Lien Santermans

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Lien Santermans Duizendpoot

Ik ben Lien Santermans, 25 jaar en ik woon in Herk-de-Stad.

Onder het motto ‘droom grote dromen’ ben ik in 2012 gestart aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UHasselt. Toen ik aan deze opleiding begon, wist ik meteen dat ik later met kinderen wilde werken. Kinderen begeleiden en helpen is mijn passie. Hen steeds blijven uitdagen en laten ontplooien tot wie ze zijn, is voor mij de grootste motivatie.

Ik behaalde in 2017 mijn masterdiploma in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie. Hierna startte ik het postgraduaat pediatrische revalidatie bij neurologische aandoeningen, beter bekend als de Bobath-opleiding.

Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met een grote variatie aan problematieken bij baby’s, kinderen en jongeren. Dit onder meer in het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek, de Opaal in Paal, het zeepreventorium in De Haan en diverse zelfstandige praktijken in regio Limburg. Deze praktijkervaring heeft mij nog meer gemotiveerd om mij in te zetten voor kinderen en hun ouders. Om hen zo goed mogelijk te begeleiden wil ik graag zo veel mogelijk bijleren in de toekomst.

In mijn vrije tijd ben ik vaak actief bezig. Ik zwem graag en ik kan genieten van een leuke fiets-of wandeltocht. Daarnaast spreek ik graag af met familie en/of vrienden.

telefoon 0479/41 35 08
e-mail lien@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven

Sabine Plessers

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Sabine Plessers Duizendpoot

Wanneer ik destijds aan mijn studies begon, was ik vrijwel zeker: ik word kinesiste en ga mensen na een ongeval terug leren lopen. Toen ik echter tijdens mijn opleiding tussen de stageplaatsen ook scholen en kinderpraktijken zag staan, was mijn interesse gewekt. Kiné bij kinderen, wat zou dat precies zijn? Na positieve ervaringen op stage in het buitengewoon onderwijs en bij een psychomotorisch therapeute stond mijn beslissing vast; ik zou met kinderen gaan werken. In mijn afstudeerjaar koos ik daarom voor bijzondere groepen (waaronder pediatrie) en daarna volgde ik de MaNaMa Kinesitherapie bij kinderen en jongeren. De jaarcursus psychomotoriek en de 2-jarige opleiding Feuerstein volbracht ik toen ik reeds aan het werk was.

Na mijn studies, in 2008, begon ik als zelfstandig therapeute in een groepspraktijk in Hasselt en later ook in Scherpenheuvel. In beide multidisciplinaire praktijken bouwde ik ervaring op met de doelgroep van De Duizendpoot, kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Ik woon sinds enkele jaren terug in Hasselt en toen ik de vacature van De Duizendpoot zag heb ik niet lang moeten twijfelen. Een enthousiast team vlak bij me thuis, een unieke kans om deel van uit te maken!

Naast mijn werk in de praktijk heb ik ook ervaring in het onderwijs. Ik werkte reeds met kinderen met leerproblemen en kinderen met mentale achterstand. Nu sta ik reeds enkele schooljaren in De Olm in Herk-de-Stad. Deze school geeft onderwijs van het type basisaanbod aan kinderen die het ondanks alle mogelijke hulp in het gewoon onderwijs niet kunnen trekken. Binnenkort zal ik vanuit De Olm ook ondersteuning geven in scholen voor gewoon basisonderwijs.

telefoon 0495/63 70 65
e-mail sabine@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven