De Duizendpoot: Logo text
De Duizendpoot: Logo

Ons team van begeleiders “leren typen”

Het team van De Duizendpoot bestaat uit jonge gemotiveerde therapeuten die hun werk super graag doen.
Iedereen in ons team is gelijk, want ieder van ons heeft zijn eigen talenten en deze talenten samen maken tot wat De Duizendpoot nu is.
Wij vinden kwaliteit fundamenteel.
Daarom volgen we regelmatig bijscholingen en workshops en verdiepen we onze kennis en vaardigheden.
U kan ons nu ook vinden op: Facebook

Lisa Vandermeer

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Lisa Vandermeer Duizendpoot

Met het doel om sportkinesitherapeute te worden, ben ik in 2015 begonnen aan de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de UHasselt. Na het eerste vak rond pediatrie, groeide mijn interesse voor dit vakgebied. Daarom koos ik in mijn 1 ste master voor een stage binnen de pediatrie. Al snel was mijn keuze i.v.m. mijn afstudeerrichting veranderd. In juni 2021 behaalde ik mijn masterdiploma in de Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie pediatrie.

Tijdens mijn opleiding kwam ik veel in aanraking met psychomotorische problematiek. Dit onder meer in het bijzonder onderwijs en in zelfstandige praktijken. Onder het motto ‘levenslang leren’ wil ik me in de toekomst regelmatig bijscholen zodat ik te werk kan gaan met de meest recente inzichten.

In mijn vrije tijd zit ik meestal niet stil. Ik ga wekelijks joggen en padellen, en geef ook tennisles aan kinderen en jongeren. Ook kan ik genieten van een leuke wandeling. Verder vind ik familie- en vriendenuitjes ook heel leuk.

telefoon 0495/18 42 25
e-mail lisa@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven

Phaedra Joris

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Phaedra Joris Duizendpoot

Toen ik in 2016 aan mijn studies Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie begon, werd het voor mij snel duidelijke dat ik mijn weg wilde slaan naar de pediatrie. Uiteindelijk heb ik dan in 2022 mijn diploma gehaald als kinesist in de pediatrie. Ook na het afstuderen blijf ik mij bijscholen en opleidingen volgen, om op deze manier mijn behandelingen te optimaliseren.

Ik heb een echte passie om met kinderen te werken. Met een geduldige en enthousiaste aanpak probeer ik elk kind een stapje verder te brengen in zijn/haar ontwikkeling.

Naast mijn werk in De Duizendpoot, ben ik ook aan het werk in een Woon-Zorgcentrum te Pelt.

In mijn vrije tijd kan je mij meestal vinden in het bos voor een stevige wandeling of achter mijn piano. Maar ik kan ook steeds genieten van een leuk uitje met vrienden en familie.

telefoon 0478/96 72 12
e-mail phaedra@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven

Sabine Plessers

Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Sabine Plessers Duizendpoot

Wanneer ik destijds aan mijn studies begon, was ik vrijwel zeker: ik word kinesiste en ga mensen na een ongeval terug leren lopen. Toen ik echter tijdens mijn opleiding tussen de stageplaatsen ook scholen en kinderpraktijken zag staan, was mijn interesse gewekt. Kiné bij kinderen, wat zou dat precies zijn? Na positieve ervaringen op stage in het buitengewoon onderwijs en bij een psychomotorisch therapeute stond mijn beslissing vast; ik zou met kinderen gaan werken. In mijn afstudeerjaar koos ik daarom voor bijzondere groepen (waaronder pediatrie) en daarna volgde ik de MaNaMa Kinesitherapie bij kinderen en jongeren. De jaarcursus psychomotoriek en de 2-jarige opleiding Feuerstein volbracht ik toen ik reeds aan het werk was.

Na mijn studies, in 2008, begon ik als zelfstandig therapeute in een groepspraktijk in Hasselt en later ook in Scherpenheuvel. In beide multidisciplinaire praktijken bouwde ik ervaring op met de doelgroep van De Duizendpoot, kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen. Ik woon sinds enkele jaren terug in Hasselt en toen ik de vacature van De Duizendpoot zag heb ik niet lang moeten twijfelen. Een enthousiast team vlak bij me thuis, een unieke kans om deel van uit te maken!

Naast mijn werk in de praktijk heb ik ook ervaring in het onderwijs. Ik werkte reeds met kinderen met leerproblemen en kinderen met mentale achterstand. Nu sta ik reeds enkele schooljaren in De Olm in Herk-de-Stad. Deze school geeft onderwijs van het type basisaanbod aan kinderen die het ondanks alle mogelijke hulp in het gewoon onderwijs niet kunnen trekken. Binnenkort zal ik vanuit De Olm ook ondersteuning geven in scholen voor gewoon basisonderwijs.

telefoon 0495/63 70 65
e-mail sabine@duizendpoot-hasselt.be


terug naar boven