Begeleiders leren typen

Lotte Bylois: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Lotte Bylois Duizendpoot

In 2016 behaalde ik mijn diploma ‘Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen’. Vanuit mijn hobby als begeleidster van een kinderkoortje groeide mijn interesse om met kinderen te kunnen werken. Mijn inleefstage in India, waarbij ik in de sloppenwijken kinderen mocht behandelen, bevestigde dit gevoel nogmaals. Ik sloot dan ook een tweede master ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen’ af in juni 2017. Vanaf september zal ik me verder bijscholen aan de hand van een cursus psychomotoriek.

In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk veel bezig met mijn grootste passie, muziek. Ik speel viool in een orkest, zing in een koor en zorg zelf voor begeleiding van een kinderkoor in Zonhoven. Om mijn zinnen te verzetten en wat fit te blijven ga ik graag joggen.

telefoon 0478/83 90 56
e-mail lotte@duizendpoot-hasselt.be

Charlotte De Groote: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Charlotte De Groote Duizendpoot

Bijna niets is zo mooi en hartverwarmend als een kinderlach. Na een jeugd vol studentenjobs met kinderen van alle leeftijden (lesgeven kleuterturnen, sportkampen begeleiden, monitor bij Kazou…) ben ik kinesitherapie gaan studeren. Ik heb na de algemene bachelor direct voor de afstudeerrichting kinderen gekozen en in juni 2017 ben ik afgestudeerd als kinesist in de pediatrie.

Na drie maanden vrijwilligerswerk als kinderkinesist in Zanzibar versterk ik sinds februari 2018 met veel enthousiasme het team van De Duizendpoot, waar ik werk als psychomotorisch therapeut en begeleider leren typen.

Als Bruggeling ben ik in Leuven gaan studeren, waar ik mijn Limburgse vriend Bram ontmoet heb. Ondertussen wonen we samen in Limburg. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik af met vrienden die zich over heel Vlaanderen bevinden, doe ik iets met Bram en/of familie of lees ik een ontspannend boek / kijk Netflix.

telefoon 0489/45 85 45
e-mail charlotte@duizendpoot-hasselt.be

Daisy Haesen: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Daisy Haesen Duizendpoot

Ik ben afgestudeerd als musculoskeletaal kinesitherapeut (keuze sport) aan de UHasselt in 2016. Daarnaast heb ik het opvolgende jaar gestudeerd in Leuven en eveneens het diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen behaald. Deze keuze werd gestimuleerd door het vele babysitten, vakantiewerk in een kinderopvang en als monitor tijdens ponykampen.

Dit deed ik allemaal zeer graag en tijdens mijn stages tijdens het laatste jaar, merkte ik opnieuw dat werken met kinderen echt iets voor mij is. Ik werk ook in een praktijk voor volwassenen, deze combinatie vind ik zeer interessant.

Momenteel ben ik me aan het bijscholen in manuele therapie, verder ben ik zeker nog van plan een cursus psychomotoriek te volgen. Naast het werk ben ik graag sportief bezig. Zo ga ik regelmatig lopen, paardrijden, volleyballen en tennissen.

telefoon 0498/65 22 84
e-mail daisy@duizendpoot-hasselt.be

Claudia Demuynck: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Claudia Demuynck Duizendpoot

Sinds mijn tienerjaren wist ik dat ik heel graag met kinderen wou werken. Het was voor mij nog niet duidelijk op welke manier ik dat precies wou doen. Daarom koos ik voor een studierichting met veel mogelijkheden, namelijk ergotherapie.

Algauw voelde ik aan dat ik mezelf binnen een job als ergotherapeut zou kunnen ontplooien. In juni 2014 behaalde ik dan ook mijn diploma (aan de PXL Hasselt). Tijdens deze studies begon ik met vrijwilligerswerk bij Autisme Limburg. Aanvankelijk deed ik de 1 op 1 begeleiding, maar een jaar later mocht ik als hoofdbegeleider aan de slag. In die jaren vrijwilligerswerk verloor ik mijn hart aan deze doelgroep. Ik vond het zo’n dankbaar werk om deze kinderen een fijne dag te bezorgen. Elke glimlach op het snoetje van het kind gaf me het gevoel iets wonderlijks gedaan te hebben.

Vanuit deze geweldige ervaringen besloot ik dat ik mijn carrière wilde uitbouwen rond deze doelgroep. Enerzijds volgde ik de opleiding ‘Autismespectrumstoornissen’ aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Anderzijds ging ik aan de slag binnen de auti-werking in het onderwijs als ergotherapeut.

Na één schooljaar kon ik als PAB- assistente aan de slag binnen een gezin met twee kinderen met autisme. In dit gezin begeleidde ik vooral de vrije tijd en de dagdagelijkse vaardigheden.

Nu werk ik met een meisje van 13 jaar met autisme en een verstandelijke beperking. Ik help haar om haar vrije tijd zinvol in te vullen en ik leer haar maatschappelijke en persoonlijke vaardigheden, zodat haar zelfstandigheid vergroot.

Sinds januari 2017 heb ik me als zelfstandige ergotherapeut, auti-coach en huiswerkbegeleider aangesloten bij de praktijk de Duizendpoot.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds bezig als vrijwilliger bij Autisme Limburg. Daarnaast vind ik veel ontspanning in mijn sport : karaté. Ik beoefen deze gevechtskunst al sinds mijn 11 de levensjaar. En verder lees ik al eens graag een boek, kijk ik een film of spendeer ik mijn tijd in de natuur.

telefoon 0473/97 72 64
e-mail claudia@duizendpoot-hasselt.be

Buana Jackers: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Buana Jackers Duizendpoot

“Je kunt een leerling vandaag iets leren; maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen, zal hij zijn hele leven blijven leren.” (Vrij vertaald naar een citaat van Clay P. Bedford.)

Het is een citaat dat mijn aandacht meteen trok en een visie die ik wil doortrekken in de begeleiding van kinderen en jongeren. Met kinderen en jongeren werken is altijd een passie van mij geweest. Daarom besloot ik om na het middelbaar ergotherapie te gaan studeren. Vol trots haalde ik mijn diploma in 2016. In mijn therapieën staat werken op het niveau van het kind om achterstand in te halen en/of zelfstandigheid te vergroten, altijd centraal. Dat doe ik voornamelijk in het buitengewoon lager onderwijs. Maar daarnaast geef ik ook tennisles aan kinderen met autisme, een van de redenen waarom ik na mijn opleiding ergotherapie startte met de BaNaBa Autismespectrumstoornissen. Mijn doel is om me zo te ontplooien tot een auti-coach en behaalde mijn diploma in 2018. Daarom start ik vanaf september 2018 in de praktijk als huiswerkbegeleidster, ergotherapeut en auti-coach.

Ben ik niet aan het werk, dan kan je me terugvinden in de tennisclub. Ik geef niet alleen les en begeleid tenniskampen, maar ben ook zelf actief als tennisster. Daarbovenop volg ik ook twee keer per week groepslessen met betrekking tot conditie- en krachttraining. Noem me dus gerust een bezige bij!

telefoon 0477/52 79 38
e-mail buana@duizendpoot-hasselt.be