Ergotherapeuten

An Deroey: coördinator, logopediste, ergotherapeute

An Deroey Duizendpoot

Na het behalen van mijn diploma van bachelor in de ergotherapie (2000 - Hasselt) voelde ik me nog niet klaar om het werkveld in te stappen. De keuze om verder te studeren was snel gemaakt. Zo studeerde ik in 2OO3 studeerde af als bachelor in de logopedie (2003 - Gent/Heerlen).

Ik vond in de beide richtingen raakvlakken die me enorm boeiden: kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Al snel kon ik ervaringen opdoen als zelfstandig logopediste bij een collega. Het begeleiden van kinderen met leer- en taalproblemen behoorde tot mijn taak. Vanuit die ervaringen en vanuit de nood aan een multidisciplinaire kijk, groeide al snel de basis van onze huidige groepspraktijk De Duizendpoot.

In groepspraktijk probeer ik alles in goede banen te leiden en sta ik voornamelijk in voor de aanmeldingen en het eerste onderzoek. Tevens probeer ik ons team voldoende te ondersteunen en te zorgen voor een leuk werkklimaat. Zelf ga ik graag aan het werk met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Naast het werken in de groepspraktijk werk ik sinds augustus 2015 als thuisbegeleidster bij de Limburgse Stichting voor Autisme. Voorheen werkte ik op het kinderpsychiatrisch centrum in Genk als ergotherapeute en logopediste bij zowel de pubers als de peuters/kleuters.

Mijn gedrevenheid kan ik ook kwijt in mijn vrije tijd. Ik kan enorm genieten van de tijd samen met mijn drie mannen, mijn familie en vrienden. Samen gezellig eten, theater, wandelen, fietsen, kamperen en geocachen.

telefoon 0478/56 49 46
e-mail an@duizendpoot-hasselt.be

Claudia Demuynck: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Claudia Demuynck Duizendpoot

Sinds mijn tienerjaren wist ik dat ik heel graag met kinderen wou werken. Het was voor mij nog niet duidelijk op welke manier ik dat precies wou doen. Daarom koos ik voor een studierichting met veel mogelijkheden, namelijk ergotherapie.

Algauw voelde ik aan dat ik mezelf binnen een job als ergotherapeut zou kunnen ontplooien. In juni 2014 behaalde ik dan ook mijn diploma (aan de PXL Hasselt). Tijdens deze studies begon ik met vrijwilligerswerk bij Autisme Limburg. Aanvankelijk deed ik de 1 op 1 begeleiding, maar een jaar later mocht ik als hoofdbegeleider aan de slag. In die jaren vrijwilligerswerk verloor ik mijn hart aan deze doelgroep. Ik vond het zo’n dankbaar werk om deze kinderen een fijne dag te bezorgen. Elke glimlach op het snoetje van het kind gaf me het gevoel iets wonderlijks gedaan te hebben.

Vanuit deze geweldige ervaringen besloot ik dat ik mijn carrière wilde uitbouwen rond deze doelgroep. Enerzijds volgde ik de opleiding ‘Autismespectrumstoornissen’ aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Anderzijds ging ik aan de slag binnen de auti-werking in het onderwijs als ergotherapeut.

Na één schooljaar kon ik als PAB- assistente aan de slag binnen een gezin met twee kinderen met autisme. In dit gezin begeleidde ik vooral de vrije tijd en de dagdagelijkse vaardigheden.

Nu werk ik met een meisje van 13 jaar met autisme en een verstandelijke beperking. Ik help haar om haar vrije tijd zinvol in te vullen en ik leer haar maatschappelijke en persoonlijke vaardigheden, zodat haar zelfstandigheid vergroot.

Sinds januari 2017 heb ik me als zelfstandige ergotherapeut, auti-coach en huiswerkbegeleider aangesloten bij de praktijk de Duizendpoot.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds bezig als vrijwilliger bij Autisme Limburg. Daarnaast vind ik veel ontspanning in mijn sport : karaté. Ik beoefen deze gevechtskunst al sinds mijn 11 de levensjaar. En verder lees ik al eens graag een boek, kijk ik een film of spendeer ik mijn tijd in de natuur.

telefoon 0473/97 72 64
e-mail claudia@duizendpoot-hasselt.be

Buana Jackers: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Buana Jackers Duizendpoot

“Je kunt een leerling vandaag iets leren; maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen, zal hij zijn hele leven blijven leren.” (Vrij vertaald naar een citaat van Clay P. Bedford.)

Het is een citaat dat mijn aandacht meteen trok en een visie die ik wil doortrekken in de begeleiding van kinderen en jongeren. Met kinderen en jongeren werken is altijd een passie van mij geweest. Daarom besloot ik om na het middelbaar ergotherapie te gaan studeren. Vol trots haalde ik mijn diploma in 2016. In mijn therapieën staat werken op het niveau van het kind om achterstand in te halen en/of zelfstandigheid te vergroten, altijd centraal. Dat doe ik voornamelijk in het buitengewoon lager onderwijs. Maar daarnaast geef ik ook tennisles aan kinderen met autisme, een van de redenen waarom ik na mijn opleiding ergotherapie startte met de BaNaBa Autismespectrumstoornissen. Mijn doel is om me zo te ontplooien tot een auti-coach en behaalde mijn diploma in 2018. Daarom start ik vanaf september 2018 in de praktijk als huiswerkbegeleidster, ergotherapeut en auti-coach.

Ben ik niet aan het werk, dan kan je me terugvinden in de tennisclub. Ik geef niet alleen les en begeleid tenniskampen, maar ben ook zelf actief als tennisster. Daarbovenop volg ik ook twee keer per week groepslessen met betrekking tot conditie- en krachttraining. Noem me dus gerust een bezige bij!

telefoon 0477/52 79 38
e-mail buana@duizendpoot-hasselt.be