Wie zijn wij?

Het team van De Duizendpoot bestaat uit jonge gemotiveerde therapeuten die hun werk super graag doen.
Iedereen in ons team is gelijk, want ieder van ons heeft zijn eigen talenten en deze talenten samen maken tot wat De Duizendpoot nu is.

Wij vinden kwaliteit fundamenteel.
Daarom volgen we regelmatig bijscholingen en workshops en verdiepen we onze kennis en vaardigheden.
U kan ons nu ook vinden op: Facebook

An Deroey: coördinator, logopediste, ergotherapeute

An Deroey Duizendpoot

Na het behalen van mijn diploma van bachelor in de ergotherapie (2000 - Hasselt) voelde ik me nog niet klaar om het werkveld in te stappen. De keuze om verder te studeren was snel gemaakt. Zo studeerde ik in 2OO3 studeerde af als bachelor in de logopedie (2003 - Gent/Heerlen).

Ik vond in de beide richtingen raakvlakken die me enorm boeiden: kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Al snel kon ik ervaringen opdoen als zelfstandig logopediste bij een collega. Het begeleiden van kinderen met leer- en taalproblemen behoorde tot mijn taak. Vanuit die ervaringen en vanuit de nood aan een multidisciplinaire kijk, groeide al snel de basis van onze huidige groepspraktijk De Duizendpoot.

In groepspraktijk probeer ik alles in goede banen te leiden en sta ik voornamelijk in voor de aanmeldingen en het eerste onderzoek. Tevens probeer ik ons team voldoende te ondersteunen en te zorgen voor een leuk werkklimaat. Zelf ga ik graag aan het werk met kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen.

Naast het werken in de groepspraktijk werk ik sinds augustus 2015 als thuisbegeleidster bij de Limburgse Stichting voor Autisme. Voorheen werkte ik op het kinderpsychiatrisch centrum in Genk als ergotherapeute en logopediste bij zowel de pubers als de peuters/kleuters.

Mijn gedrevenheid kan ik ook kwijt in mijn vrije tijd. Ik kan enorm genieten van de tijd samen met mijn drie mannen, mijn familie en vrienden. Samen gezellig eten, theater, wandelen, fietsen, kamperen en geocachen.

telefoon 0478/56 49 46
e-mail an@duizendpoot-hasselt.be

Astrid Keupers: logopediste, stemtherapeute

Astrid Keupers Duizendpoot

Ik behaalde mijn diploma als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de KU Leuven in juni 2010. Tijdens mijn opleiding liep ik stage op het KIDS in Hasselt bij de kinderen met een spraak- en taalstoornis. Door deze ervaring wist ik dat werken met kinderen helemaal mijn ding is.

Tijdens mijn stage maakte ik ook kennis met kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS). Deze doelgroep fascineerde mij enorm en ik wilde er graag meer over leren. Daarom startte ik in september 2010 met de opleiding ‘Postgraduaat Autisme’ aan de KHLim in Hasselt en behaalde in juni 2011 het getuigschrift.

Naast autisme interesseer ik mij eveneens voor de stem en al haar facetten. In oktober 2012 startte ik dan ook met de opleiding ‘Postgraduaat Stem’ aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen en behaalde in juni 2013 het getuigschrift. Hierdoor heb ik mij kunnen specialiseren in de behandeling van kinderen en volwassenen met organische of functionele stemproblemen, alsook in het optimaliseren van de spreekstem.

Mijn deeltijdse job in de praktijk combineer ik met een job in BuBaO KIDS in Hasselt. Daar werk ik als logopediste binnen de ASS+-afdeling. De kinderen die ik begeleid hebben naast een diagnose autisme nog andere ontwikkelings- of leerstoornissen.

Buiten al dat werken mag er af en toe ook ontspannen worden! Sporten en yoga zijn voor mij een echte uitlaatklep na een stressvolle dag of een drukke werkweek.

telefoon 0474/88 86 84
e-mail astrid@duizendpoot-hasselt.be

Esther Keulen: logopediste, stottertherapeute

Esther Keulen Duizendpoot

In 2014 studeerde ik af als Master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de Katholieke universiteit te Leuven. Tijdens mijn opleiding heb ik onder meer stage mogen lopen bij BBOG - Woudlucht te Heverlee. Hier heb ik vooral kinderen met spraak- en taalstoornissen behandeld. Ik wist, voordat ik aan de opleiding begon, dat ik zeer graag met kinderen wou werken. Door deze stage werd dit gevoel enkel versterkt.

Ik heb op deze school ook de kans gekregen om enkele kinderen die stotterden, te begeleiden. Ik merkte dat ik dit een heel interessante problematiek vond. Het behandelen van stotteren vraagt echter een zeer specifieke aanpak en ik had het gevoel dat ik hier de nodige kennis nog niet voor verworven had. Daarom besloot ik vanaf september 2014 de opleiding voor stotterspecialisatie aan de CIOOS te Antwerpen te volgen.

In mijn vrije tijd probeer ik op regelmatige basis te gaan dansen als vorm van ontspanning. Ik spreek ik ook zeer graag af met vrienden of familie om eens gezellig iets te gaan drinken of eten en eens bij te babbelen. Verder kan ik ook genieten van een rustige avond thuis en een goede film.

telefoon 0472/74 47 65
e-mail esther@duizendpoot-hasselt.be

Sofie Pellens: logopediste

Sofie Pellens Duizendpoot

Mijn keuze om logopedie te studeren is er een waar ik nooit meer van af ben gestapt. Ik zag mezelf altijd al bezig met kinderen. Daarom heb ik mij ook verschillende jaren ingezet als leidinggevende in speelpleinwerking en bij de scouts. In 2015 studeerde ik af als logopediste aan de Thomas More hogeschool van Antwerpen. Ik heb lang nagedacht over eventuele verdere studies, maar op het moment dat An mij de kans gaf om haar team aan te vullen heb ik deze kans met beide handen gegrepen. In de toekomst hoop ik mij te kunnen verdiepen in de verworven spraak- en taalstoornissen bij volwassenen. Deze interesse werd sterk opgewekt tijdens een van mijn stages.

Sinds juli van dit jaar draag ik ook mijn steentje bij in het Kinderpsychiatrisch Centrum te Genk. Hier kon ik na mijn stage enkele weken vakantiewerk doen en aansluitend hierop kreeg ik de kans om mijn ervaring nog met een jaartje verder uit te breiden. Hier werk ik als logopediste met peuters en kleuters en verzorg ik de knutselsessies.

Op vrije momenten ben ik graag thuis bij mijn familie. Ik maak deel uit van een hecht gezin waar ik graag naar terug keer na een lange dag. In het weekend breng ik mijn tijd graag door met mijn vriendinnen om gezellig bij te babbelen met wat hapjes en drankjes. Naar de film gaan en concertjes meepikken zijn mijn favoriete activiteiten, maar ook met een wandeling in de natuur kom ik helemaal tot rust. Verder probeer ik fit te blijven door te dansen in een dansschool in mijn buurt.

telefoon 0476/45 95 98
e-mail sofie@duizendpoot-hasselt.be

Jona Sourbron: logopediste

Jona Sourbron Duizendpoot

In 2013 heb ik mijn bachelor diploma ‘Logopedie’ behaald. De keuze om deze richting te volgen, was snel gemaakt. Kinderen en jongeren helpen is hetgeen wat mij het meeste aanspreekt om te doen. Ik ben echter niet gestopt bij logopedie. Ik wou nog een stapje verder gaan en ben dan ook gestart met de BanaBa ‘Buitengewoon onderwijs’. In 2014 behaalde ik mijn tweede diploma en tevens ook mijn pedagogische bekwaamheid.

Met deze diploma’s op zak ben ik het onderwijs ingedoken. Tot op heden heb ik steeds op het KIDS te Hasselt gewerkt, meer bepaald op de ‘pASSer’. Dit is de afdeling voor jongeren tussen de 14 en 21 jaar met de diagnose ASS. Aan het begeleiden van deze jongeren heb ik mijn hart verloren. Dit jaar werd het echter tijd voor een nieuwe uitdaging. Het kriebelde om het logopedisch stukje terug op te nemen, waardoor ik bij de Duizendpoot ben terecht gekomen.

In mijn vrije tijd speel ik competitief basketbal. Deze sport maakt al deel uit van mijn leven vanaf mijn 6de levensjaar. Wanneer ik niet werk of basket aan het spelen ben, investeer ik het allerliefste mijn tijd in mijn familie en vrienden.

telefoon 0473/42 32 17
e-mail jona@duizendpoot-hasselt.be

Olivia Vandewalle: logopediste, stottertherapeute

Olivia Vandewalle Duizendpoot

De keuze om logopediste te worden, was voor mij snel gemaakt. Kinderen helpen heeft mij altijd al aangetrokken en ook het behandelen van volwassenen fascineerde mij. In juni 2016 studeerde ik af als master in de logopedische en audiologische wetenschappen aan de KU Leuven. Onmiddellijk na het behalen van mijn diploma kon ik aan de slag in een logopedische praktijk in Genk, waar ik nu halftijds werk.

Ik heb een bijzondere interesse in de problematiek van het stotteren. Na mijn logopediestudies volgde ik daarom nog de specialisatieopleiding aan het CIOOS (Centrum voor Informatie, Onderzoek en Opleiding over Stotteren) in Antwerpen. Ik deed dit jaar ook werkervaring op in de school ’t Schakeltje in Dilsen-Stokkem. Kort nadien mocht ik beginnen in groepspraktijk De Duizendpoot.

Als ontspanning na het werken ga ik graag zwemmen of squashen. Ik kan erg genieten van een goed boek of van een wandeling in de natuur. Ik hou ook van een korte citytrip of een lange rondreis.

telefoon 0479/43 86 94
e-mail olivia@duizendpoot-hasselt.be

Karen Hermans: logopediste

Karen Hermans Duizendpoot

In 2014 startte ik met de opleiding logopedie aan de Thomas More in Antwerpen. Al snel werd duidelijk dat deze richting de juiste keuze was voor mij. De passie voor het vak werd dan ook groter gedurende mijn stageperiodes.

Ik liep stage in een school voor buitengewoon onderwijs, een ziekenhuis en een zelfstandige praktijk. Op deze plaatsen kwam ik in contact met verschillende logopedische problematieken. Ik deed ervaring op in de domeinen articulatie, stem, leerstoornissen, taalproblematieken en neurologische stoornissen.

In 2017 behaalde ik mijn diploma logopedie. Naast deze passie voor logopedie, heb ik een grote interesse voor audiologie. Ik besloot om nog een extra jaar te studeren om ook het diploma audiologie te kunnen behalen. Ik wilde wel actief bezig blijven in de logopedie. Bijgevolg koos ik ervoor om mijn studie audiologie te combineren met een job als logopediste. Ik kon hiervoor terecht in het multidisciplinair team van de Duizendpoot.

In 2018 behaalde ik mijn diploma audiologie. Ik heb het geluk dat ik in het werkveld logopedie en audiologie kan combineren. Door mijn job bij de Duizendpoot en mijn job in een hoorcentrum kan ik mijn beide passies uitoefenen.

Daarnaast probeer ik voldoende tijd te maken voor ontspanning. Ik ga regelmatig sporten en maak graag tijd voor uitstapjes en reizen.

telefoon 0471/02 55 11
e-mail karen@duizendpoot-hasselt.be

Ine Bruckers: logopediste

Ine Bruckers Duizendpoot

Al jarenlang was ik ervan overtuigd dat ik logopedie ging studeren. In 2017 studeerde ik dan ook af als bachelor in de logopedie aan de Thomas More Hogeschool in Antwerpen. Gedurende mijn stages heb ik ervaring kunnen opdoen met taal-, articulatie- en leerproblemen bij kinderen en jongeren in drie zelfstandige praktijken en een school voor buitengewoon secundair onderwijs. Verder heb ik in een dienstencentrum voor volwassen ervaring kunnen opdoen met de behandeling van volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel. Tot slot liep ik ook stage in een schoolvervangende opvang voor kinderen met ernstige meervoudige stoornissen.

Eén ding werd me gedurende mijn stages duidelijk: ik werk ontzettend graag in een zelfstandige praktijk met kinderen en jongeren. Direct na mijn opleiding heb ik ook de kans gekregen om als zelfstandige logopediste van start te gaan. Ik behandel voornamelijk kinderen en jongeren met taal-, articulatie- en leerproblemen en volwassenen met neurologische stoornissen.

Na een lange werkdag kan ik zeker genieten van een rustig avondje netflix of blaas ik stoom af in de fitness. In het weekend ben ik steeds te vinden voor uitstapjes zoals shoppen, een etentje, naar de cinema,…

telefoon 0471/37 99 47
e-mail ine@duizendpoot-hasselt.be

Melanie Gielis: logopediste

Melanie Gielis Duizendpoot

Als jong meisje was ik al snel geboeid door taal, dit door mijn hobby’s voordracht en toneel. Vanuit deze passie en mijn liefde voor kinderen, was de keuze om logopedie te gaan studeren snel gemaakt. In 2015 begon ik mijn studies logopedie aan de Arteveldehogeschool te Gent. Ik liep stage in een zelfstandige praktijk, een school voor buitengewoon lager onderwijs en een school voor buitengewoon secundair onderwijs (OV1 en OV2). Hierdoor kwam ik in contact met zeer uiteenlopende doelgroepen en verschillende stoornissen. Na mijn studies kreeg ik onmiddellijk de kans om aan de slag te gaan als logopediste in de groepspraktijk Duizendpoot. In de toekomst zou ik mij graag willen specialiseren in leer- en taalstoornissen bij kinderen.

In mijn vrije tijd geniet ik van een gezellig terrasje met vrienden of familie. Daarnaast reis ik graag en hoop ik nog veel mooie plekjes te ontdekken.

e-mail melanie@duizendpoot-hasselt.be

Stephanie Goossens: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Stephanie Goossens Duizendpoot

Één ding werd me duidelijk in mijn tienerjaren: ik hou van kinderen en zou het fantastisch vinden om met ze te werken. Ik voegde op 15-jarige leeftijd de daad bij het woord en volgende een cursus voor animator in het jeugdnetwerk. Met het behaalde attest ging ik als monitor aan de slag in de plaatselijke speelpleinwerking. Het creëren van al die blijde gezichtjes gaf me een goed gevoel, waardoor ik een stap verder wilde gaan: voortaan wil ik kinderen helpen die het moeilijk hebben.

Ik startte in 2010 aan de opleiding revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Hasselt. Tijdens deze opleiding heb ik onder andere stage gelopen in zelfstandige praktijken, gericht op psychomotoriek. Dit luik binnen de ruime opleiding sprak mij direct aan.

In 2015 studeerde ik af als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met de specialisatie pediatrie. Toen ik afstudeerde kon ik direct aan de slag in één van de praktijken waar ik stage heb gedaan. Via deze praktijk kwam ik te weten dat An op zoek was naar een psychomotorisch therapeut, en heb me direct aangeboden. Vanaf september 2015 ben ik dan ook te vinden als psychomotorisch therapeut in De Duizendpoot.

In mijn vrije tijd trek ik er graag eens op uit met vriendinnen. Voor een terrasje of een bezoek aan de cinema ben ik dan ook altijd te vinden. Ik kan ook genieten van een rustige avond thuis, in aanwezigheid van muziek of een goede film.

telefoon 0485/20 95 48
e-mail stephanie@duizendpoot-hasselt.be

Lotte Bylois: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Lotte Bylois Duizendpoot

In 2016 behaalde ik mijn diploma ‘Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij musculoskeletale aandoeningen’. Vanuit mijn hobby als begeleidster van een kinderkoortje groeide mijn interesse om met kinderen te kunnen werken. Mijn inleefstage in India, waarbij ik in de sloppenwijken kinderen mocht behandelen, bevestigde dit gevoel nogmaals. Ik sloot dan ook een tweede master ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen’ af in juni 2017. Vanaf september zal ik me verder bijscholen aan de hand van een cursus psychomotoriek.

In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk veel bezig met mijn grootste passie, muziek. Ik speel viool in een orkest, zing in een koor en zorg zelf voor begeleiding van een kinderkoor in Zonhoven. Om mijn zinnen te verzetten en wat fit te blijven ga ik graag joggen.

telefoon 0478/83 90 56
e-mail lotte@duizendpoot-hasselt.be

Charlotte De Groote: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Charlotte De Groote Duizendpoot

Bijna niets is zo mooi en hartverwarmend als een kinderlach. Na een jeugd vol studentenjobs met kinderen van alle leeftijden (lesgeven kleuterturnen, sportkampen begeleiden, monitor bij Kazou…) ben ik kinesitherapie gaan studeren. Ik heb na de algemene bachelor direct voor de afstudeerrichting kinderen gekozen en in juni 2017 ben ik afgestudeerd als kinesist in de pediatrie.

Na drie maanden vrijwilligerswerk als kinderkinesist in Zanzibar versterk ik sinds februari 2018 met veel enthousiasme het team van De Duizendpoot, waar ik werk als psychomotorisch therapeut en begeleider leren typen.

Als Bruggeling ben ik in Leuven gaan studeren, waar ik mijn Limburgse vriend Bram ontmoet heb. Ondertussen wonen we samen in Limburg. In mijn vrije tijd sport ik graag, spreek ik af met vrienden die zich over heel Vlaanderen bevinden, doe ik iets met Bram en/of familie of lees ik een ontspannend boek / kijk Netflix.

telefoon 0489/45 85 45
e-mail charlotte@duizendpoot-hasselt.be

Daisy Haesen: Psychomotorisch Therapeute, begeleider leren typen

Daisy Haesen Duizendpoot

Ik ben afgestudeerd als musculoskeletaal kinesitherapeut (keuze sport) aan de UHasselt in 2016. Daarnaast heb ik het opvolgende jaar gestudeerd in Leuven en eveneens het diploma master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie bij kinderen behaald. Deze keuze werd gestimuleerd door het vele babysitten, vakantiewerk in een kinderopvang en als monitor tijdens ponykampen.

Dit deed ik allemaal zeer graag en tijdens mijn stages tijdens het laatste jaar, merkte ik opnieuw dat werken met kinderen echt iets voor mij is. Ik werk ook in een praktijk voor volwassenen, deze combinatie vind ik zeer interessant.

Momenteel ben ik me aan het bijscholen in manuele therapie, verder ben ik zeker nog van plan een cursus psychomotoriek te volgen. Naast het werk ben ik graag sportief bezig. Zo ga ik regelmatig lopen, paardrijden, volleyballen en tennissen.

telefoon 0498/65 22 84
e-mail daisy@duizendpoot-hasselt.be

Robbin Willems: leercoach, psycholoog

Robbin Willems Duizendpoot

In 2011 studeerde ik af als master in de psychologie binnen de optie ‘schoolpsychologie’. Het werken met kinderen en jongeren binnen een onderwijssetting trekt me immers erg aan. Omdat ik ook erg geboeid ben door het werken met kinderen, jongeren en gezinnen met bredere moeilijkheden, vervolmaakte ik nog een master na master in de klinische en gezondheidspsychologie kinderen en adolescenten.

Na het afwerken van mijn lerarenopleiding, ging ik twee jaar aan de slag als docent, stagebegeleider en schoolpsycholoog op een HBO verpleegkunde. Toch miste ik hierin het echte begeleidingswerk met kinderen en jongeren. Momenteel ben ik nog schoolpsycholoog op dezelfde school, waar ik studenten met leerproblemen en socio-emotionele moeilijkheden begeleid, collega's coach en ondersteun en help nadenken over het zorgbeleid binnen de opleiding; en ben ik werkzaam als procesbegeleider binnen 'positieve heroriëntering', waarbij ik samen op weg ga met hulpverleners en gezinnen om anders te leren omgaan met vastgelopen situaties.

Binnen deze praktijk wil ik mijn achtergrond als schoolpsycholoog, klinisch psycholoog en leerkracht laten samenvloeien en zo kinderen, jongeren en hun gezin verder op weg helpen waar zij vastlopen in hun studieproces of andere ontwikkelingsdomeinen.

Ook in mijn vrije tijd ben ik een bezige bij. Ik ben jeugdraadslid in As en monitor op speelpleinwerking. Daarnaast volg ik 'musical' aan de muziekacademie en kan ik zelf enorm genieten van muziek en musical. Verder gaan mijn vrije uurtjes naar vrienden en familie, wandelen, zwemmen en joggen, een boek of een film.

Ten slotte wil ik vermelden dat ik lid ben van de VVKP (Vlaamse vereniging van klinisch psychologen) en erkend door de psychologencommissie (erkenningsnummer: 881114737).

telefoon 0494/79 26 72
e-mail robbin@duizendpoot-hasselt.be

Vicky Keibeck: Psychologe, oudertraject begeleider

Vicky Keibeck Duizendpoot

In 2008 studeerde ik af als schoolpsychologe en ging ik aan de slag als begeleidster in het buitengewoon onderwijs. Er was één doelgroep die extra interesse wekte bij mij: leerlingen met autisme. Ik koos er dan ook voor om me verder te specialiseren via een postgraduaat autisme. Daarna ging ik een zestal jaar aan de slag als thuisbegeleidster binnen Limburgse Stichting Autisme (LSA). Hier werd ik sterker in visueel, creatief en concreet werken. Verder ervaarde ik telkens opnieuw hoe belangrijk en krachtig het is om kinderen, jongeren en gezinnen op hun talenten te blijven aanspreken. Ik hou dan ook van een positieve, actieve en oplossingsgerichte aanpak in mijn begeleidingen. In 2017 maakte ik de overstap naar Opvoedingswinkel Zuid-Limburg, waar ik gezinnen verder help met allerlei vragen rond opvoeding. Ik organiseer hier ook vormings- en infosessies, een opdracht waar mijn bijkomend diploma als leerkracht goed van pas komt.

Binnen De Duizendpoot combineer ik twee taken die mij energie geven. Enerzijds ondersteun ik, als auticoach, gezinnen bij het opvoeden van kinderen en jongeren met autisme en andere ontwikkelingsstoornissen. Voor kinderen jonger dan 12 vorm ik een tandem met de ouders/opvoeders. Doorheen de begeleiding werken we samen een autivriendelijke aanpak uit die past bij jullie kind en gezin. Voor jongeren ouder dan 12 combineer ik individuele gesprekken met de jongeren met oudergesprekken. Anderzijds voorzie ik als gezinsbegeleidster infosessies rond verscheidene thema’s en ondersteun ik gezinnen bij het implementeren van deze info in de eigen gezinssituatie.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en ben ik graag actief bezig. Ik probeer sportief te zijn door regelmatig te gaan lopen en volleyballen. Verder zorgen mijn zoontje en man voor het nodige entertainment. Daarnaast hecht ik belang aan voldoende “me-time” en ga ik er graag op uit met vrienden en vriendinnen.

telefoon 0497/20 27 96
e-mail vicky@duizendpoot-hasselt.be

Claudia Demuynck: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Claudia Demuynck Duizendpoot

Sinds mijn tienerjaren wist ik dat ik heel graag met kinderen wou werken. Het was voor mij nog niet duidelijk op welke manier ik dat precies wou doen. Daarom koos ik voor een studierichting met veel mogelijkheden, namelijk ergotherapie.

Algauw voelde ik aan dat ik mezelf binnen een job als ergotherapeut zou kunnen ontplooien. In juni 2014 behaalde ik dan ook mijn diploma (aan de PXL Hasselt). Tijdens deze studies begon ik met vrijwilligerswerk bij Autisme Limburg. Aanvankelijk deed ik de 1 op 1 begeleiding, maar een jaar later mocht ik als hoofdbegeleider aan de slag. In die jaren vrijwilligerswerk verloor ik mijn hart aan deze doelgroep. Ik vond het zo’n dankbaar werk om deze kinderen een fijne dag te bezorgen. Elke glimlach op het snoetje van het kind gaf me het gevoel iets wonderlijks gedaan te hebben.

Vanuit deze geweldige ervaringen besloot ik dat ik mijn carrière wilde uitbouwen rond deze doelgroep. Enerzijds volgde ik de opleiding ‘Autismespectrumstoornissen’ aan de Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Anderzijds ging ik aan de slag binnen de auti-werking in het onderwijs als ergotherapeut.

Na één schooljaar kon ik als PAB- assistente aan de slag binnen een gezin met twee kinderen met autisme. In dit gezin begeleidde ik vooral de vrije tijd en de dagdagelijkse vaardigheden.

Nu werk ik met een meisje van 13 jaar met autisme en een verstandelijke beperking. Ik help haar om haar vrije tijd zinvol in te vullen en ik leer haar maatschappelijke en persoonlijke vaardigheden, zodat haar zelfstandigheid vergroot.

Sinds januari 2017 heb ik me als zelfstandige ergotherapeut, auti-coach en huiswerkbegeleider aangesloten bij de praktijk de Duizendpoot.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds bezig als vrijwilliger bij Autisme Limburg. Daarnaast vind ik veel ontspanning in mijn sport : karaté. Ik beoefen deze gevechtskunst al sinds mijn 11 de levensjaar. En verder lees ik al eens graag een boek, kijk ik een film of spendeer ik mijn tijd in de natuur.

telefoon 0473/97 72 64
e-mail claudia@duizendpoot-hasselt.be

Buana Jackers: ergotherapeute, huiswerkbegeleding, leren leren, auti-coach

Buana Jackers Duizendpoot

“Je kunt een leerling vandaag iets leren; maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen, zal hij zijn hele leven blijven leren.” (Vrij vertaald naar een citaat van Clay P. Bedford.)

Het is een citaat dat mijn aandacht meteen trok en een visie die ik wil doortrekken in de begeleiding van kinderen en jongeren. Met kinderen en jongeren werken is altijd een passie van mij geweest. Daarom besloot ik om na het middelbaar ergotherapie te gaan studeren. Vol trots haalde ik mijn diploma in 2016. In mijn therapieën staat werken op het niveau van het kind om achterstand in te halen en/of zelfstandigheid te vergroten, altijd centraal. Dat doe ik voornamelijk in het buitengewoon lager onderwijs. Maar daarnaast geef ik ook tennisles aan kinderen met autisme, een van de redenen waarom ik na mijn opleiding ergotherapie startte met de BaNaBa Autismespectrumstoornissen. Mijn doel is om me zo te ontplooien tot een auti-coach en behaalde mijn diploma in 2018. Daarom start ik vanaf september 2018 in de praktijk als huiswerkbegeleidster, ergotherapeut en auti-coach.

Ben ik niet aan het werk, dan kan je me terugvinden in de tennisclub. Ik geef niet alleen les en begeleid tenniskampen, maar ben ook zelf actief als tennisster. Daarbovenop volg ik ook twee keer per week groepslessen met betrekking tot conditie- en krachttraining. Noem me dus gerust een bezige bij!

telefoon 0477/52 79 38
e-mail buana@duizendpoot-hasselt.be